Lucky No.14 Reading Challenge

11:21 am


Baiklah ini Reading Challenge kedua di 2014 nanti yang saya ikuti ^^ Reading Challenge ini terbilang cukup simple, tinggal mengikuti 14 kategori yang telah disediakan oleh Mbak Astrid, sang penggagas challenge ini. Berikut kategorinya (Kategorinya emang dalam bahasa Inggris ya, bukan aku yang ke-sok-Inggris-an-padahal-gagap) >.<


Here are the 14 categories:
1. Visit The Country: Read a book that has setting in a country that you really want to visit in real life. Make sure the setting has a big role in the book and it can make you know a little bit more about your dream destination.
Untuk kategori yang ini aku mau membaca Cinderella in Paris-nya Sari Musdar ^^ Yeahhhh Paris! Siapa yang tidak ingin menjejakkan kakinya ke sana? Kota Fashion nan romantis itu (katanya)? 
2. Cover Lust: Pick a book from your shelf that you bought because you fell in love with the cover. Is the content as good as the cover?
Buku yang saya sertakan untuk ini adalah Kerja Alat dan Mesin di Desa keluaran Disney >.< Tau banget ini ensiklopedia buat anak-anak tapi ngiler liat covernya yang berwarna-warni dan HARDCOVER!!! Hihihi
3. Blame it on Bloggers: Read a book because you’ve read the sparkling reviews from other bloggers. Don’t forget to mention the blogger’s names too!
Yang ini belum tau >.<
4. Bargain All The Way: Ever buying a book because it’s so cheap you don’t really care about the content? Now it’s time to open the book and find out whether it’s really worth your cents.
Kalila and Dimna by Ramsay Wood ^^ Nemu di KGF cuma lima-belas-ribu, tanpa pikir panjang langsung bawa ke kasir ._.
5. (Not So) Fresh From the Oven: Do you remember you bought/got a new released book last year but never had a chance to read it? Dig it from your pile and bring back the 2013.
Duh apa ya? ._. *ngecek tumpukan* Aha Irine Shilling by Ginger Elyse Shelley ^^
6. First Letter’s Rule: Read a book which title begins with the same letter as your name (for me, Astrid means A, and I can read anything that started with the letter A). Remember: Articles like “a”, “an” or “the” doesn’t count :)
Dulu Aku Tikus! atau Sepatu Merah by Phillip Pulman >.< Udah ubek-ubek lemari nemu yang berawalan D ya ini ._. Itupun dalam terjemahannya, boleh dong ya?
7. Once Upon a Time: Choose a book that’s been published for the first time before you were born (not necessarily has to be a classic book, just something a little bit older than you is okay. You can read the most recent edition if you want to)
Nobody Boy by Hector Malot ^^
8. Chunky Brick: Take a deep breath, and read a book that has more than 500 pages. Yep, the one that you’ve always been afraid of!
1Q84 Book 3
9.  Favorite Author: You like their books, but there are too many titles. This is your chance, choose a book that’s been written by your fave author but you haven’t got time to read it before.
Tentunya Panggil Aku Kartini Saja oleh Pramoedya Ananta Toer
10. It’s Been There Forever: Pick up a book that has been there on your shelf for more than a year, clean up the dust and start to read it now :)
Khaidir oleh Wiwid Prasetyo
11. Movies vs Books: You’ve seen the movie adaptation (or planned to see it soon) but never had time to read the book. It’s time to read it now, so you can compare the book vs the movie.

12. Freebies Time: What’s the LAST free book you’ve got? Whether it’s from giveaway, a birthday gift or a surprise from someone special, don’t hold back any longer. Open the book and start reading it now :D
Forgotten by Cat Patrick ^^ Ini hadiah ulang tahun dari seorang teman ^^
13. Not My Cup of Tea: Reach out to a genre that you’ve never tried (or probably just disliked) before. Whether it’s a romance, horror or non fiction, maybe you will find a hidden gem!
Yang ini perlu dipikirkan dulu deh >.<
14. Walking Down The Memory Lane: Ever had a book that you loved so much as a kid? Or a book that you wish you could read when you were just a child? Grab it now and prepare for a wonderful journey to the past :) Comic books or graphic novels are allowed!

Aku paling doyan katagori yang ini ^^ Mau sertakan salah satu buku serial Little House-nya Laura Ingalls Wilder yang baru saja sukses saya lengkapi beberapa bulan ini. Dulu waktu kecil (sampai sekarang) suka banget baca buku ini, punya beberapa bukunya juga, tapi gak usah lah ditanya bukunya pada kemana ._. Kalau sempat si mau baca semuanya, kalau sempat, jika tidak ya salah satunya aja deh ^^

Ingin juga berpartisipasi pada Reading Challenge ini ^^ Yuk ke blognya Mbak Astrid: Books to Share

You Might Also Like

3 comments

  1. holla, aq nemu blog mbak2 yg hobi baca juga, trus lg garage sale (tahun 2012 sih), tp siapa tahu msh ada buku2nya yg akan dijual nanti2nya. http://najlazea.blogspot.jp/2012/08/books-clearance-sale.html

    ReplyDelete
  2. haloooooo welcome to lucky no 14 RC :D gudlak yaa buat challengenya semoga berhasil sampai selesai :D aku suka buku Dulu Aku Tikus lho, hihihi...jadi pengen baca ulang :)

    ReplyDelete

Terimakasih atas komentarnya :) Maaf untuk yang meninggalkan komen dengan link hidup, terpaksa saya hapus.

Part of B Blog

Blogger Perempuan

Blogger Perempuan

Beautiesquad